CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

Ouder- Kindcentrum

Het monumentale pand heeft een indrukwekkende gedaanteverandering ondergaan tot een verzamelgebouw voor jeugdgezondheidszorg.

Opdrachtgever: De Woningraat

Project Type: Transformatie/Restauratie

Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

Het monumentale pand, ooit de eerste vrijstaande kleuterschool van Amsterdam, heeft een indrukwekkende gedaanteverandering ondergaan tot een verzamelgebouw voor jeugdgezondheidszorg. Gelegen in Amsterdam Oost, vertoont het gebouw uit 1911 unieke architectonische kenmerken, met een opvallende plattegrond en een karakteristiek ’tentdak’ boven de entreepartij. Oorspronkelijk ontworpen als corridorschool, met lokalen aan één zijde van de gang, heeft het nu een nieuw leven gekregen als centrum voor gezondheid en opvoeding.

Met zorgvuldig respect voor de bestaande structuur zijn moderne voorzieningen toegevoegd om het comfort te vergroten en het energieverbruik te verlagen, waardoor het energielabel aanzienlijk is verbeterd. Door slimme aanpassingen biedt het gebouw nu flexibele werkplekken en multifunctionele ruimtes, terwijl de oorspronkelijke sfeer van ruimte en materialisatie behouden blijft.

Project ism Kruunenberg Architecten.