CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

Seedvalley

Het karakter van het gebied zoals bedacht door AULa blijft in zijn oorspronkelijke vorm behouden en wordt ondersteund door interessante landschapselementen.

Opdrachtgever: Municipality Yangling

Project Type: Stedenbouw

Locatie: Yangling, China

 

 

Het karakter van het gebied zoals bedacht door AULa blijft in zijn oorspronkelijke vorm behouden en wordt ondersteund door interessante landschapselementen. Dit idee is gebaseerd op het concept van een ‘Seedvalley’.

In ons plan voor het ‘Seedpark’ volgen de percelen en het openbaar groen de logica van de hoogteverschillen. De gebouwen hebben groene balkons die passen bij het landschap. Het belangrijkste herkenningspunt van het gebied is het centrale themagebouw.

Het centrale themagebouw geeft ook uitdrukking aan de beweging van het landschap door een piramidale vorm. De ingang wordt gemarkeerd door een atrium tussen de torens. De ingang van de vallei wordt gemarkeerd door een veelkleurig blad dat de vooruitgang in de zaadveredelingsindustrie symboliseert.

 

AULa ziet het Seedvalley met het bewegende landschap en groene elementen als een vallei, we verwijzen ook naar Yanling Seedvalley als beeld zoals we allemaal kennen van Silicon Valley. De vallei is een vertaling van het glooiende landschap en het uiterlijk van de belangrijkste gebouwen. We vinden dat een groen karakter zich moet manifesteren in landschappen en gebouwen door de bomen en planten die de zaden produceren.

De woontorens zijn bedoeld voor gezinnen en werknemers van het Seedpark en de omgeving. De architectuur moet passen bij de algemene stijl van het gebied maar kan bescheiden zijn. De torens zijn functioneel niet de belangrijkste gebouwen in het gebied, maar gezien hun hoogte zijn ze vanuit alle richtingen zeer goed zichtbaar vanuit Yangling, dus deze gebouwen dienen ook als herkenningspunten.