CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

Willem Dreeshuis

Het Willem Dreeshuis biedt een breed scala aan zorgniveau’s die afwijken van het traditionele model voor seniorenhuisvesting. 

Opdrachtgever: Habion Ontwikkeling

Project Type: Woningbouw

Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

 

 

Het Willem Dreeshuis is gelegen in Oostpoort, een nieuwe buurt in het oosten van Amsterdam, vlakbij Station Muiderpoort. Het Willem Dreeshuis biedt een breed scala aan zorgniveau’s die afwijken van het traditionele model voor seniorenhuisvesting. Het gebouw is gelegen in Oostpoort, een nieuwe buurt in het oosten van Amsterdam, vlakbij Station Muiderpoort. Het Willem Dreeshuis biedt een breed scala aan zorgniveau’s die afwijken van het traditionele model voor seniorenhuisvesting.

Het project richt zich op individuele zorgbehoeften, waardoor bewoners de flexibiliteit hebben om hun woonervaring aan te passen op basis van hun behoeften. Er zijn drie verschillende zorgniveau’s en het gebouw is ook verdeeld in drie secties om de best mogelijke leefomgeving te bieden voor de verschillende bewoners.

Elke sectie heeft zijn eigen ingang. Verschillende gedeelde en open ruimtes in het gebouw dragen bij aan de interactie tussen de bewoners. Er zijn uitkragende balkons in cascade die de mogelijkheid bieden voor interactie tussen bewoners en de buurtbewoners op straat.

Een andere ruimte die interactie biedt, is de binnenplaats. De privé binnenplaats is niet zichtbaar vanaf de straat en is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen in het gebouw. 

De locatie van dit type gebouw in een levendig deel van de stad is uniek, zodat de bewoners niet geïsoleerd zijn van het stadsleven. Nu kunnen ze nog steeds gebruik maken van alle verschillende faciliteiten in het gebied samen met de andere bewoners van de buurt.