CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

Innovatie & Technologie park

De Jiangsu Tianrong Group is een geavanceerd landbouwbedrijf dat een industrieterrein aan het transformeren is. TEKTON presenteert 3 modellen. 

Opdrachtgever: Jiangsu Tianrong Group

Project Type: Bedrijven/Stedenbouw

Locatie: Nanjing, China

 

 

De Jiangsu Tianrong Group is een geavanceerd landbouwbedrijf dat zich net buiten Nanjing bevindt. Het transformeert een industrieterrein tot een gebied gericht op dienstverlening. AULa, de internationale tak van Tekton, heeft drie modellen ontworpen voor het gebied, waarbij architectuur en stedelijke ruimte worden gecombineerd. 

Model 1 heeft gebouwen met een open en uitnodigend karakter, vooral de toegangen van de torens die de aanwezige bedrijven vertegenwoordigen. Het centrale gebouw fungeert als een centrale locatie voor tentoonstellingen, conferenties en restaurants.
Alle gebouwen hebben groene daken die toegankelijk zijn voor de
medewerkers van het gebied. Het plan omvat zowel openbare als
intieme ruimtes, waarbij de gebogen ruimtes een meer intieme sfeer
bieden en er aan de andere kant van de gevel hoofdwegen zijn.

Model 2 bestaat uit een blok dat aan de binnenkant is uitgehouwen om een vallei te vormen. De straatzijden van de gebouwen zijn zeer open. Je kunt onder de arcades lopen langs de uitnodigende glazen gevels van elk gebouw. Hier zijn verschillende faciliteiten zoals restaurants, cafés en andere diensten te vinden, wat zorgt voor een levendige sfeer. Aan de binnenkant steken de gebouwen uit met groene terrassen naar een groen dek. Hier bevinden zich de ingangen naar de kantoren. De tweelaagse parkeergarage bevindt zich in het midden van het dek. Het groene dek is toegankelijk vanaf verschillende zijden.

Model 3 lijkt op een kleine stad. De gebouw blokken zijn verbonden door straten en pleinen. Het benadrukt voetgangersverkeer en beperkt het autoverkeer. Het plein in het midden van de oostzijde fungeert als een ontmoetingsplaats waar faciliteiten zijn samengebracht.

Elk blok bestaat uit vier verschillende gebouwen met in het midden een binnenplaats. Bedrijven kunnen hun plattegrond en volume aanpassen aan hun behoeften. Het is zelfs mogelijk om een compleet gebouw te gebruiken of een combinatie van meerdere gebouwen die met bruggen zijn verbonden. Op deze manier kunnen bedrijven van verschillende omvang zich hier vestigen.