CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

Princehaven

Een van de vereisten voor de ontwikkeling was dat het een plek moest worden waarmee Katwijk zich kon identificeren. Dit heeft zich vertaald in dit project.

Opdrachtgever: Bouwfonds, KBM Groep, Van Rhijn Bouw

Project Type: Woningbouw

Locatie: Katwijk, Noord-Holland

 

 

In de oude haven van Katwijk hebben lokale visserijbedrijven plaats gemaakt voor 400 nieuwe appartementen. Een van de vereisten voor de ontwikkeling was dat het een plek moest worden waarmee Katwijk zich kon identificeren. De inwoners van Katwijk wilden geen scheiding ervaren tussen henzelf en de nieuwe wijk Princehaven. Dit is meegenomen in het ontwerp van het project. De organisatie Bouwfonds werkte nauw samen met lokale ontwikkelaars en de gemeente om een grondontwikkeling te onderhandelen die voor alle partijen vriendelijk was. De appartementsgebouwen zijn gericht op de haven en bieden bewoners van de bovenste verdiepingen uitzicht op het dorp. 

 

Grote arcades bieden bewoners een wenselijk niveau van beveiliging, terwijl ze toch verbonden blijven met de gemeenschap.De architectuur van de appartementen heeft rekening gehouden met de kenmerkende stijl en schaal van de reeds bestaande vissershuisjes. In heel Princehaven zijn verbindingen zoals trappenhuizen, liften en wegen aangelegd, die bewoners gemakkelijke toegang tot het dorp bieden. De binnentuinen van de ontwikkeling bieden speelplaatsen, groene ruimte, ventilatie en circulatie, en hebben een gevoel van intimiteit tussen de blokken. De nieuwe ontwikkeling is een verrijkende component geworden van het succes van het dorp.