CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

John Crane Kantoor

Efficiëntie staat aan de basis van het nieuwe kantoorgebouw voor technologiebedrijf John Crane (onderdeel van Smiths Group plc), gelegen in Thailand.

Opdrachtgever: John Crane

Project Type: Kantoorgebouw

Locatie: Thailand

De meer openbare ruimtes bevinden zich aan de voorkant. Als gevolg hiervan heeft de voorgevel een uitnodigende uitstraling. De glaspui strekt zich voor een groot deel uit over de voorgevel. Op deze manier kan licht doordringen tot de vergaderruimte, de entreehal, de gastenkamer, het kantoor en de traphal.

De ingang ligt terug om de bezoeker het gebouw binnen te leiden. Na binnenkomst is er een vide boven de ingang om de indruk van verbinding tussen de boven- en benedenruimte op te wekken. 

De vorm van de trap wordt gebruikt als een sculptuur in de compositie van de voorgevel. Over de hele voorgevel is er een overstek om beschutting tegen de zon te bieden.

De kantoor- en werkruimtes hebben ramen aan de zijkanten.

Aan de basis van het ontwerp staat het optimale programma van de gebruiker, de sterke internationale uitstraling voor John Crane en de basistechnieken voor het omgaan met het klimaat en het verminderen van energieverbruik.