CONTACT

Amsterdam

Bottelierplein 4
1019 WV
020 – 6245904
info@tekton-architekten.nl

Hoofdkantoor en Showroom

De eerste aanzet voor dit project werd gegeven in 2009 toen Gemeente Amsterdam een tender uitschreef voor duurzame ontwerpen voor kavels in Buiksloterham.

Opdrachtgever: Groothandel

Project Type: Kantoor

Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

 

 

Bovendien wordt de sluis opengebroken en verandert deze in een interactieve aanblik van Kinderdijk. Samen vormen de brug, het entreepark, de sluis en het oude waardhuis een aansprekende introductie van de Kinderdijk beleving.

Het naastliggende bedrijf zocht tegelijkertijd ruimte voor uitbreiding en kocht de kavel. Het programma werd omgezet. Onder woningen werd het hoofdkantoor en showroom van het bedrijf gevestigd.

Het zilverkleurige volume drijft als het ware boven glazen plint. Als een schip op water. Komend over de brug over het Van Hasseltkanaal wordt dat effect visueel versterkt door de oplopende vorm van de brug. De 2 koppen accentueren de hoekposities aan wegen en water.

 

Ze zijn afgeschermd met een raster, waarin de naam van de firma en hun logo verweven zijn. In de hoge kop zijn appartementen en werkruimten opgenomen. In de lagere vergaderzalen en werkruimten. In het lange verbindende lichaam zijn showrooms opgenomen.

Inmiddels is Buiksloterham een bruisend stadsdeel in opbouw.