• Town House
  • Town House
  • Town House
  • Town House

Town House

Client:

pri­vate

Con­trac­tor:

Aker­bouw BV, Aker­sloot

Com­mence­ment | Completion

2005 | 2008

Floor Space

250 m2

In the design of the town house, the stairs are the orga­ni­zing com­po­nent for light and func­tion. The stairs run­ning par­al­lel to the length of the house from ground floor to first floor enhance the con­ti­nu­ity of the space, and con­nect the gar­den with the street level. The oppos­ing stairs on the first floor and above then divide the home into two cen­tral spaces, cre­at­ing a log­i­cal lay­out for the sub­se­quent floors. The stairs also func­tion as a source of nat­ural light­ing for the home, by allow­ing day­light to sat­u­rate the lower lev­els of the house with sun­light from the sky­light room on the upper level. The sky­light room has large folded win­dows that can be rotated against the side walls. When the large sky­light is also open, an enclosed roof ter­race is cre­ated. The geom­e­try of the house encour­ages indi­vid­ual activ­i­ties to occur simul­ta­ne­ously while main­tain­ing a spa­tial con­nec­tion. The build­ing offers high ceil­ings and allows an abun­dance of nat­ural light to fil­ter through the large windows.

 

By :
Comments : Off