• TeaTap
  • TeaTap
  • TeaTap
  • TeaTap

TeaTap Interactive Teahouse

Client:

Tea Tap, Amsterdam

Con­trac­tor:

-

Com­mence­ment | Completion

2010

Floor Space

500 m2

TeaTap
Charge your­self at TeaTap. A place where urban peo­ple meet, share, relax, work, and enjoy life on the edge of the city cen­tre around the Asian tra­di­tion of tea drink­ing. From the loca­tion there is a mag­nif­i­cent view over the water back to the cen­tre of the his­tor­i­cal city.
Pub­lic trans­port is eas­ily acces­si­ble.
In ana­lyz­ing the loca­tion, we sur­pris­ingly dis­cov­ered that the Chi­nese char­ac­ter for field could be applied to the orga­ni­za­tion of the pro­gram me. Build­ing, stone ter­race, green field and water plat­form are placed in a mutual rela­tion.
Since the loca­tion is tem­porar­ily at dis­pel for an ini­tia­tive, the pavil­ion can be mod­u­lar assem­bled and is fully demount­able. The steel frames of sea con­tain­ers from the basic con­struc­tion. The ground floor is a land­scape of bam­boo, tables and seats com­ing up from the floor. Local heat­ing inte­grated in the inte­rior ele­ments com­pen­sate for lim­ited aver­age tem­per­a­ture of the spaces. Alto­gether a light-footed sus­tain­able concept.

 

By :
Comments : Off