Rock house

Client:

Ye Fam­ily

Floor Space:

2.500 m2

Site

Our inspi­ra­tion for this villa in Xia­men, is the pecu­liar rock on the build­ing site and the beau­ti­ful nature that sur­rounds the area. The house will have a spec­tac­u­lar view to the sea and to moun­tains and we want the build­ing to be a part of this land­scape. To achieve this, the gar­den will con­tinue through the court­yard onto the roof of the house. Because the large houses on the neigh­bour­ing plots are rel­a­tively close, we also want to cre­ate a bal­ance between extravert and introvert.

The build­ing

On the site, there already is a con­crete struc­ture of another project that was never fin­ished. We want to give the villa its own iden­tity. To accom­plish this, vol­umes will be added to the already exist­ing con­crete struc­ture and a sort of shell will be wrapped around the total. This shell wil be per­fo­rated to cre­ate light sources and visual con­nec­tions.

 

By :
Comments : Off