• Daalwijkdref
  • Daalwijkdref
  • Daalwijkdref
  • Daalwijkdref
  • Daalwijkdref

Office Daalwijkdreef

Client:

Inter­s­e­lect­bouw BV, Alkmaar

Con­trac­tor:

Teeren­stra Bouw BV, Heiloo

Com­mence­ment | Completion

1998 | 2001

Floor Space

4.600 m2

The project is a part of the employ­ment reju­ve­na­tion strat­egy of Bijlmer­meer. The vol­umes are sit­u­ated per­pen­dic­u­lar to the avenue in order to main­tain the view. The square that arises between the vol­umes is a spa­cial con­tin­u­a­tion of the offices and show­rooms through lower fronts. The dif­fer­ences in height that result from the uneven cross­ing of the Gooiseweg / Daal­wijk­dreef are con­tin­ued into the first two lev­els. Stairs con­nect double-height show­rooms and com­mer­cial spaces with offices. Above the glass plinths are flex­i­ble office spaces behind robust, pre­fab­ri­cated con­crete facade ele­ments. The glass screen along the Gooiseweg dif­fuses the traf­fic noise, and shield the entrances.

 

By :
Comments : Off