• Heiloo
  • Heiloo
  • Heiloo
  • Heiloo
  • Heiloo
  • Heiloo

Penthouse Heiloo

Client:

pri­vate

Con­trac­tor:

Sjaak Jonker

Com­mence­ment | Completion

2008

Floor Space

130 m2

In Col­lab­o­ra­tion With

Her­nic Interieurbouw

In this ren­o­va­tion of a pent­house in Heiloo, the needs and bud­get of the client were the pri­mary influ­ences on the design. Work­ing with a lim­ited bud­get pre­sented many chal­lenges, there­fore it was cru­cial to nav­i­gate the design and con­struc­tion process as effi­ciently as pos­si­ble, in order to max­i­mize what could be achieved for the client. The goal for the Heiloo project was to design a space that catered specif­i­cally to the lives of the client, so that they could get the most from their space, and increase the func­tion­al­ity as it per­tains to their daily rou­tine. We wanted to empha­size the exist­ing pos­i­tive aspects of the space, like its high ceil­ings and abun­dance of nat­ural light, while improv­ing the over­all qual­ity of the space. The new plan uses clean lines and a sim­ple design to con­trast the addi­tion of a series of focal ele­ments, which are used to give the space a unique char­ac­ter. The design max­i­mizes the avail­able space and pro­vides the client with a con­tem­po­rary home that ful­fills their needs with func­tion­al­ity and style.

 

By :
Comments : Off