• Heidestein
  • Heidestein
  • Heidestein
  • Heidestein
  • Heidestein

Heidestein

Client:

Won­ing­be­heer Renkum, Renkum

Con­trac­tor:

Ger­rit­sen Bouw­groep BV, Renkum

Com­mence­ment | Completion

1995 | 2000

Floor Space

122 wonin­gen, 14.600 m2

The exist­ing porch flats of the post­war hous­ing dom­i­nated the image of the streets and sep­a­rated the neigh­bor­hood. These homes are replaced by new res­i­den­tial blocks with dif­fer­ent typo­graphic tech­nolo­gies and posi­tioned in such a way that cross-connections between the streets arise. The dwellings are deployed so that the infor­mal vil­lage atmos­phere is more con­sis­tent with the sur­round­ing area. The revi­tal­iza­tion of this post-war res­i­den­tial area is designed as a whole, in con­junc­tion with a land­scape archi­tect and artist.

 

By :
Comments : Off