Bed & Breakfast 2quaybb

Client:

Pri­vate

Con­trac­tor:

Teeren­stra Bouw BV, Uithoorn

Com­mence­ment | Completion

1996 | 1999

Floor Space

350 m2

House Bor­neo is located on the cor­ner of a row pri­vate houses. The lower part of the home con­tains a ‘Bed & Break­fast’ and is extro­verted, with views directed to the water and the square. This is empha­sized by large slid­ing doors that open at the cor­ners. The upper part of the home is intro­verted and directed to the atrium above the stairs through which most of the light enters. Five meter high doors allow the atrium to be opened to the out­side almost entirely. On the cor­ners, the view is con­cen­trated by a kind of aquarium-corner win­dows. The other open­ings offer light, air, and view on var­i­ous heights of the rooms. Sec­ondary orga­ni­za­tional ele­ments such as fur­ni­ture and wardrobes divide the inte­rior spaces. The facade is of blue-black bricks that have a dark sheen, espe­cially when it rains.

 

Comments : Off