• Town House
  • Town House
  • Town House
  • Town House

Town House

Client:

private

Contractor:

Akerbouw BV, Akersloot

Commencement | Completion

2005 | 2008

Floor Space

250 m2

In the design of the town house, the stairs are the orga­ni­zing component for light and function. The stairs run­ning par­al­lel to the length of the house from ground floor to first floor enhance the con­ti­nu­ity of the space, and con­nect the gar­den with the street level. The opposing stairs on the first floor and above then divide the home into two central spaces, creating a logical layout for the subsequent floors. The stairs also function as a source of natural lighting for the home, by allowing daylight to saturate the lower levels of the house with sunlight from the skylight room on the upper level. The sky­light room has large folded win­dows that can be rotated against the side walls. When the large sky­light is also open, an enclosed roof ter­race is cre­ated. The geom­e­try of the house encourages indi­vid­ual activities to occur simul­ta­ne­ously while maintaining a spa­tial con­nec­tion. The building offers high ceilings and allows an abundance of natural light to filter through the large windows.

 

By :
Comments : Off
  • Town House
  • Town House
  • Town House
  • Town House

Town House

Client:

private

Contractor:

Akerbouw BV, Akersloot

Commencement | Completion

2005 | 2008

Floor Space

250 m2

In the design of the town house, the stairs are the orga­ni­zing component for light and function. The stairs run­ning par­al­lel to the length of the house from ground floor to first floor enhance the con­ti­nu­ity of the space, and con­nect the gar­den with the street level. The opposing stairs on the first floor and above then divide the home into two central spaces, creating a logical layout for the subsequent floors. The stairs also function as a source of natural lighting for the home, by allowing daylight to saturate the lower levels of the house with sunlight from the skylight room on the upper level. The sky­light room has large folded win­dows that can be rotated against the side walls. When the large sky­light is also open, an enclosed roof ter­race is cre­ated. The geom­e­try of the house encourages indi­vid­ual activities to occur simul­ta­ne­ously while maintaining a spa­tial con­nec­tion. The building offers high ceilings and allows an abundance of natural light to filter through the large windows.

 

By :
Comments : Off
  • Town House
  • Town House
  • Town House
  • Town House

Herenhuis

Opdrachtgever:

private

Aannemer:

Akerbouw BV, Akersloot

Start | Opgeleverd

2005 | 2008

Vloer Oppervlakte

250 m2

In het ontwerp is de trap het ruimtelijke organisatie-element voor licht en gebruik. De langstrap van begane grond naar 1e verdieping beleert de continuïteit van de ruimte niet en verbindt wonen aan de tuin met wonen op niveau aan de straat, De dwarstrappen verdelen daarna het huis in een ruimte voor en achter, wat vanuit het kamergebruik op de verdiepingen logisch is en brengen het daglicht vanaf de serre in het hart van het huis, De indeling van het huis is zodanig dat individuele activiteiten parallel mogelijk zijn en een ruimtelijke verbinding hebben,. Alle ruimten zijn hoog met veel daglicht via de grote ramen. De ingetogen gevel heeft een voorname uitstraling.

 

By :
Comments : Off