• villa

Villa ‘Plot 5′




Konst en van Polen

Com­mence­ment | Completed


Floor Space

254 m2




In the design of this Villa, the client wanted the kitchen to be the focal ele­ment of the house. The kitchen cov­ers the major­ity of the space on the ground floor fac­ing the water. The design, which was a result of the require­ments of the client, resulted in a vol­ume and facade that is more sculp­tural than an archi­tec­tural dis­play.
The main liv­ing space is located on the first floor, and is con­nected by an open stair­case with a loft and glass bal­cony, which pro­vides a con­nec­tion to the gar­den and out­door space. The stair­case con­nects the dif­fer­ent vol­umes of the house, and also pro­vides a view to the water from any­where in the villa. The facade ele­ments con­sists of “Sucu­pira Ver­melho” giv­ing the build­ing a warm and rich appearance.


By :
Comments : Off